Tornada a la universitat en plena tercera onada

Tribuna oberta

Recentment hem sabut que el Departament de Salut ha determinat d’establir noves limitacions l’endemà del dia de Reis. Aquestes restriccions que pretenen abaixar el ritme del país, presenten una gran contradicció com és la mobilització massiva de milers d’alumnes repartits pel país per fer exàmens presencials a les universitats.

Aquesta llum verda donada per la consellera produirà que els dies d’exàmens el transport públic vagi encara més carregat i produirà grans aglomeracions a les facultats.No té gaire sentit permetre presencialitat en plena tercera onada quan en tot el semestre hem rebut una docència purament online on la qualitat de l’ensenyament s’ha vist molt minvada d’igual manera que a la primera onada.

Durant tot l’any 2020, els alumnes ens hem acostumat a fer proves i treballs de forma telemàtica i ens n’hem sortit sense problemes.De manera que el fet d’obligar a una presencialitat innecessària es deu a la incapacitat (de facto) que té el professorat per detectar plagis i suplantacions d’identitat. Així que l’única raó que té la universitat per mobilitzar milers d’alumnes és la por a un plagi massiu. Cal arriscar la salut per por al plagi? No hi ha altres mètodes que el puguin evitar?

Per tant, apel·lo al Departament de Salut i a les institucions universitàries a reconsiderar la idea absurda d’arriscar la salut de milers d’estudiants i les seves famílies per fer proves presencials.

Alberto Iglesias Alonso

-Nota de la Redacció: Les opinions expressades als articles de la tribuna oberta són pròpies de cada autor. No són, per tant, les oficials de la línia editorial ni de l’AEP.

Deixa un comentari